Filmen om Sweden Social Web Camp 2012

Nu är den här !

Inför årets SSWC ville vi precis som @Kentsonic & @Zannanas berättar, lägga mer fokus på Tjärö! Då SSWC är en okonferans fylld med kreativa sessions, ville vi i år visa att det är besökarna och platsen som ligger bakom mer än halva nöjet på detta underbara event.

Vi befann oss som vanligt på plats i Tjärö den 23e Aug. Detta år blev det aningen speciellt då SSWC lyckats med att crowedfounda ett tåg, så på väg ned till Tjärö släpptes @_Ica @Putte av vid Hässleholm för att hoppa på det festande tåget och fånga lite unikt material i samband med detta åkte @_Opes ned med bilen till Karlshamn för att ta exteriör bilder på tåget.

Väl på ön filmade vi så mycket vi bara kunde. Allt ifrån #fredagswhisky till sessions om creative commons och facebooks framtid. Vi försökte fånga en så rättvis bild av SSWC som möjligt, samtidigt som vi ville få med så mycket som möjligt av Tjärö-andan.

Eftersom man aldrig vet vad som blir årets tema, så är det alltid en utmaning att planera SSWC-filmens innehåll i realtid.

På plats hjälpte @tobio88 till att föra över in allt material, sortera och logga alla intervjuer. Vilket gjorde att vi relativt snabbt kunde börja med klippning. Efter elva timmars inspelnings material och fantastiskt umgänge kommer vi tillbaka till studion söndagen den 26e. Med 291GB av rå material och fjorton dagar kvar till premiären.

På måndag morgon började vi med klippning, och på fredag hade vi första klippningen klar. Lördagen tog vi ledigt för att kunna se filmen med ny ögon. På söndagen klippte vi om filmen igen och på måndagen satte vi den slutliga klippningen.

Nu började, de inte allt för småskaliga arbetet med grading samt animering av 3D-moderlerad vidike-tält, ca fyrtiotvå namnskyltar, stabilisering, brus-redusering av nattbilder mm. Samtidigt som @_Putte skötte hela ljudmixningen.

Torsdagen den 30e var gradingen klar och vi startade den första master renderingen. Dagen efter var det dags att flytta hela kontoret till vår nya lokal.

Utbärning av serverskåp – ca 150kg

( Klicka på bilden för att se en rolig gif )

På fredagen var vi på plats i vår nya lokal, då tog vi oss en stund för andas ut och beakta den underbara utsikten, det vi får se påminner oss om en logotyp som i sin tur påminner oss om premiären. ( fyrtionio timmar kvar )

”Packa upp datorerna och börja rendera ! ! !”

Lördag: Efter tjugofem timmars rendering, och bara tjugofyra timmar kvar till premiären var vi tvungna att äta kebab med kapsylöppnare ( ända besticken som fanns ) samtidigt som vi gick igenom den första slut korrigeringen.

Söndag: Med ca åtta halv-stora ”missar/renderings-fel” och tre timmar kvar till premiären beskriver vi samtliga känslonivåer som pågick i lokalen med hjälp av dessa två illustrationer.

Med endast tjugo minuter kvar till premiären i Malmö och Stockholm ( samt resten av internet ) inser vi att youtube bearbetningen kommer ta längre tid än förväntat.

Vi börjar genast att twittra ut procent-enheten på youtube bearbetningen i realtid, vilket snabbt fick en spridning bland de sugna tittarna och ledda till en succé ! #SSWC

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s